Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вяра" събира за първи път Б.Т.Р. и "Ахат"

Снимка: Facebook/btr.bg

Б.Т.Р. и  "Ахат"  – две от най-популярните рок групи на България,  представят своята първа съвместна песен. Тя се нарича "Вяра" и е създадена по текст на поета Волен Николаев, написано за Б.Т.Р. през 2008 г., музиката е от Славчо Николов. В песента ще чуете емблематичните гласове на вокалистите на двете групи Наско (Атанас Пенев от Б.Т.Р.) и Звезди (Звездомир Керемидчиев от "Ахат").

От екипа на  Б.Т.Р. научихме,  че музикантите продължават активно да изнасят самостоятелни концерти в цялата страна. Продължава и турнето "Мюзикъл и рок", под диригентската палка на Георги Патриков, в който участват оркестър и солисти от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" – Велико Търново, с програма, включваща хитовете на Б.Т.Р.  "Да погледна в теб", "Няма връщане назад", "Среща", "Защо", "Спасение" и емблематични произведения  от Андрю Лойд Уебър, Джордж Гершуин и др.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15