Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вяра" събира за първи път Б.Т.Р. и "Ахат"

Снимка: Facebook/btr.bg

Б.Т.Р. и  "Ахат"  – две от най-популярните рок групи на България,  представят своята първа съвместна песен. Тя се нарича "Вяра" и е създадена по текст на поета Волен Николаев, написано за Б.Т.Р. през 2008 г., музиката е от Славчо Николов. В песента ще чуете емблематичните гласове на вокалистите на двете групи Наско (Атанас Пенев от Б.Т.Р.) и Звезди (Звездомир Керемидчиев от "Ахат").

От екипа на  Б.Т.Р. научихме,  че музикантите продължават активно да изнасят самостоятелни концерти в цялата страна. Продължава и турнето "Мюзикъл и рок", под диригентската палка на Георги Патриков, в който участват оркестър и солисти от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" – Велико Търново, с програма, включваща хитовете на Б.Т.Р.  "Да погледна в теб", "Няма връщане назад", "Среща", "Защо", "Спасение" и емблематични произведения  от Андрю Лойд Уебър, Джордж Гершуин и др.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Яз ти постилам" – модерен прочит на популярната фолклорна песен от Пиринския край

Продуцентът Атанас Зайков – Atazar  и дуетът Бисера и Лидия ни представят красивия български фолклор, облечен в звуците на нашето съвремие. Песента "Яз ти постилам" носи духа на типичния deep house стил, но звуците на виолата проникват и достигат..

публикувано на 10.08.24 в 10:15

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен..

публикувано на 09.08.24 в 10:15

"Феникс"

Младата Жаклин Таракчи пее от малка и вече е натрупала множество награди, но доби популярност най-вече като победител в "Гласът на България" 2022. Дебютният ѝ сингъл "Какао" е създаден от екипа на продуцента Игор Марковски по музика и текст на..

публикувано на 06.08.24 в 10:15