Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Допирни точки за нов кабинет ще са евроатлантическата ориентация и антикризисните мерки

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

След 19 октомври медиаторите ще поканят парламентарните групи в парламента на преговори, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БНТ. Тя каза това по повод предложението на лидера на партията Бойко Борисов контактна група да проведе разговори с всички парламентарно представени сили за съставяне на кабинет. Начело на групата са бившият президент Росен Плевнелиев и бившият външен министър Соломон Паси. 
"Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети", каза Атанасова. Според нея допирни точки трябва да са евроатлантическата ориентация на България, мерките за справяне с кризите и финансово стабилната фискална политика. Според нея България се отдалечава от възможността да влезе в еврозоната.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45