Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зимният туристически сезон ще бъде по-добър от предходния, смята ресорният министър

Снимка: borovets-bg

Министърът на туризма Илин Димитров изрази очаквания, предстоящият зимен сезон да бъде по-добър от предходния, който, по думите му, е бил рекорден. “Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация”, коментира той.  

Страната ни отбелязва ръст на редица пазари, сред които са тези на Великобритания и Израел. Добрите резултати се дължат на рекламата и на факта, че в Западна Европа много са се повишили цените, докато у нас те не са толкова високи.  

Илин Димитров каза още, че е предложил компенсации и таван на тока и газа за бранша, както и запазване на ставката от 9% ДДС. Това обаче ще зависи от Народното събрание при гласуването на държавния бюджет.

БНР подкасти:

Още от категорията

Рестарт на сезона – обилен сняг и много туристи в Пампорово и Чепеларе

В момента снежната покривка в Пампорово е 80 см, а стопаните на туристическите бази не могат да се нарадват на многобройната си клиентела, която пълни ски пистите, хотелите и заведенията. Тази година природата се усмихна благосклонно на родопския зимен..

публикувано на 01.02.23 в 12:20

Вандали унищожиха част от дюните на плажа в Несебър

Неизвестни извършители са унищожили част от екзотичните дюни в морския курорт Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Пясъчните хълмове на южния плаж са били разорани най-вероятно с багер. “ По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по..

публикувано на 28.01.23 в 16:27

България и Израел ще си сътрудничат в областта на туризма

Споразумение между правителствата на България и Израел за сътрудничество в областта на туризма подписаха в София министрите на туризма на двете страни Илин Димитров и Хаим Кац. Споразумението предвижда обмяна на опит в специфични форми на туризъм, като..

публикувано на 23.01.23 в 18:12