Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимният туристически сезон ще бъде по-добър от предходния, смята ресорният министър

Снимка: borovets-bg

Министърът на туризма Илин Димитров изрази очаквания, предстоящият зимен сезон да бъде по-добър от предходния, който, по думите му, е бил рекорден. “Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация”, коментира той.  

Страната ни отбелязва ръст на редица пазари, сред които са тези на Великобритания и Израел. Добрите резултати се дължат на рекламата и на факта, че в Западна Европа много са се повишили цените, докато у нас те не са толкова високи.  

Илин Димитров каза още, че е предложил компенсации и таван на тока и газа за бранша, както и запазване на ставката от 9% ДДС. Това обаче ще зависи от Народното събрание при гласуването на държавния бюджет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15