Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: България, Румъния и Хърватия са готови за Шенген

Снимка: schengenvisainfo.com

България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към Шенген и е крайно време Съветът на ЕС да предприеме необходимите стъпки. Това заяви днес говорителката на Европейската комисия Анита Хипер на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с най-новата европейска проверка за състоянието на външните граници.

Проверките, свързани с Шенген, са поверителни, поясни говорителят, попитан за оценките на проверяващите - представители на ЕК и на държавите от ЕС, в България и в Румъния. Той посочи, че комисията вече е препоръчала България, Румъния и Хърватия да бъдат приети в Шенген.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05