Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Русия отново атакува Украйна с дронове камикадзе

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Киев съобщи за нови руски атаки тази сутрин по украински градове. Руската армия снощи е нанесла удари с безпилотни самолети камикадзе по Украйна в трета вълна от атаки за деня, каза президентът Володимир Зеленски в редовното си видеообръщение. Кметовете на две киевски предградия потвърдиха, че украинските сили са свалили руски дронове, които гъмжат около столицата. Длъжностни лица в южния черноморски пристанищен регион Одеса също информираха за атаки с руски дронове. Украинският президент призова международната общност да спре този терор и да предостави на страната му повече системи за противовъздушна отбрана.

Съединените щати уличиха Иран в лъжа по повод твърденията, че ирански дронове не са използвани в руски атаки срещу Украйна, предаде Ройтерс. “Има множество доказателства за тяхната употреба от страна на Русия както срещу военни, така и срещу цивилни цели”, заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, подчертавайки, че по всяка вероятност Техеран обмисля да продаде още такива оръжия на Москва. “Вашингтон ще продължи да налага санкции срещу Русия и върху търговията с оръжия на Иран”, каза още Карин Жан-Пиер. 

Руски свръхзвуков изтребител бомбардировач СУ-34 се разби до девететажна жилищна сграда в град Ейск в Южна Русия, съобщи руското военно министерство. Според Агенция РИА инцидентът, причинен от пожар в единия от двигателите, е станал по време на тренировъчен полет. Двамата пилоти са успели да катапултират. Междувременно от сградата е видяно да се издига голямо огнено кълбо. По информация на местните власти 13 души са загинали – сред тях три деца, а 19 са тежко ранени


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34