Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в помощ на пернишко училище обедини българи, живеещи в САЩ

Снимка: chicago.bg

Перничани от Чикаго събраха 4000 долара в помощ на VIII-о основно училище “Кракра Пернишки” в близкия до София град. Учебното заведение спешно се нуждае от ремонт на съществуващия физкултурен салон, където учениците да могат да спортуват през зимата.

Средствата, преведени от САЩ по сметката на училището, са събрани с помощта на търг, в който били разпродадени артикули на ФК "Миньор", таекуондо клуб "Спартак", боксови ръкавици на братята Кубрат и Тервел Пулеви и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Генерално консулство на България в Милано/Фейсбук

Италианският град Брунате отбелязва "Независимостта на България и Славейковия род"

116 годишнината от Независимостта на България ще бъде тържествено отбелязана и в живописното италианско градче Брунате на езерото Комо. Организатор е българо-италианското дружество "Пенчо Славейков" със съдействието на Генералното консулство на..

публикувано на 20.09.24 в 08:35
Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме..

публикувано на 20.09.24 в 08:20
Ник Тодоров

България е на финала на Световната купа по паеля във Валенсия

Готвачи от България, Ирландия, Франция, Италия, Румъния, Колумбия, Мексико, Перу, Пуерто Рико, Обединените арабски емирства, Китай и Япония са сред финалистите на престижния конкурс World Paella Day CUP във Валенсия, Испания.  България ще стиска..

публикувано на 20.09.24 в 07:10