Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Български възход“ поставя националните интереси на първо място

Снимка: БГНЕС

Партията на Стефан Янев "Български възход" ще работи за повече сигурност, справедливост, солидарност, в полза на националните интереси - на българското общество, на гражданите, на бизнеса. На брифинг пред медиите, след срещата с контактната група, водена от президента Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) и Соломон Паси в парламента, зам. –председателят на „Български възход“ Виолета Комитова подчерта, че правителството трябва да е антикризисно, не програмно, не експертно. Поводът за това са няколкото кризи, в които се оказахме едновременно, посочи Виолета Комитова, която е убедена, че диалогът трябва да продължи. Партиите в Народното събрание трябва да си взаимодействат, да търсят решения и всички политици много добре да преценят как и в какво биха участвали, ние сме най-малката парламентарна група и не можем да определяме условията, изтъкна тя. 

По-рано днес контактната група разговаря с ПГ на ГЕРБ-СДС, а срещата с ДПС е предвидена за понеделник. Останалите парламентарно представени партии писмено отказаха медиацията на Плевнелиев и Паси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34
Патриарх Даниил

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх...

публикувано на 18.07.24 в 06:15

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05