Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светила в науката търсят отговор на въпроса “Как е възникнал животът” на международен форум в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международната конференция „Живот във Вселената“, която се открива днес в София, ще събере световни учени и Нобелови лауреати, съобщават организаторите от Action Global Communications Bulgaria. Форумът е част от програмата за взаимодействие между изтъкнати учени от различни области на познанието за разработване на най-съществения изследователски въпрос на нашето време – как е възникнал животът.

На конференцията ще има представители на университети в Европа и САЩ, сред които Кеймбридж и Харвард, както и на СУ „Климент Охридски“ и БАН, експерти от НАСА, Европейската южна обсерватория. Сред големите имена са Нобеловият лауреат и откривател на първата екзопланета проф. Дидие Кело и проф. Димитър Съселов от Харвард - един от лидерите на мисията „Кеплер“ на НАСА, която наблюдава над 100 хил. звезди в четиригодишно търсене на екзопланети подобни на Земята.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15