Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Френска комедия спечели голямата награда на фестивала "Синелибри 2022"

Кадър от филма "Невинният"
Снимка: cinelibri.com

Филмът "Невинният" спечели голямата наградата на осмото издание на "Синелибри 2022". Френският актьор и режисьор на наградената комедия Луи Гарел не успя да присъства на награждаването, но изпрати от Рим видео поздравление, в което благодари за отличието.

Журито на фестивала за филми, създадени по литературни романи, беше водено от Камен Калев. В него участваха и френската писателка, драматург, сценарист и режисьор Аманда Стерс, италианската актриса и сценарист Ясмин Пучи, композиторът за филми и телевизия Марио Григоров и френският писател Оливие Бурдо.  

При документалните филми наградата беше спечелена от "Приключенията на Сол Белоу". "Почетен диплом" беше връчен и на филма на Теодор Ушев - "Невидими връзки".

Трейлър на филма "Невинният": Още от категорията

Милчо Левиев

Централна алея и монумент в Пловдив ще пазят спомена за легендарния джаз музикант Милчо Левиев

По повод честванията на 85-годишнината от рождението на световноизвестния джаз музикант и композитор Милчо Левиев, който ни напусна преди време , специална алея в Пловдив ще бъде наречена на негово име.  Тя се намира на известния хълм Сахат тепе,..

публикувано на 04.02.23 в 11:15

Представят изложба с вещи на знакови личности от българската история

В Националния военноисторически музей (НВИМ) в София е подредена изложба "Памет за бъдещето". С нея музеят подновява традицията в началото на всяка година да представя част от най-любопитните експонати, дарени през предходните години, една добра..

публикувано на 03.02.23 в 09:05

На 1 февруари Кюстендил се превръща в център на живописта

"Геният, това е оня фермент, който кара ширата да кипи и да става на вино. Във всяка капка шира от грозде има милиони ферменти, които бъкат, които врят, които кипят, които се изявяват, но забележи, синко, - ако намерят условия да се проявят. У..

публикувано на 01.02.23 в 05:55