Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобрен е законопроект за противодействие с корупцията

Крум Зарков
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство одобри законопроект, изготвен от Министерството на правосъдието, за противодействие на корупцията сред заемащите висши публични длъжности.

На брифинг в Министерския съвет служебният министър на правосъдието Крум Зарков съобщи, че днес са приети общо три нови закона, подготвени от Министерството на правосъдието.

Те са част от ангажиментите на България по Плана за възстановяване и устойчивост и трябва да бъдат приети до края на тази година, за да може България да се възползва от втория транш по този план, уточни Зарков.

Според него, със законопроекта ще бъде решен въпросът, свързан с ефективното и независимо разследване по високите етажи на властта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08

България днес - 13 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър, което ще отвори врати на 14 септември със специален филм, посветен на три десетилетия работа по поддържане на българския език и традиции отвъд Океана. Ще чуете и мнение на..

публикувано на 13.09.24 в 19:00

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20