Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултациите за кабинет продължават, датата за връчване на мандат не се знае

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви, че в понеделник, 31 октомври, ще проведе втората консултация за съставяне на правителство – с "Продължаваме промяната", след като първата беше с ГЕРБ-СДС. Радев каза, че това, кога ще връчи първия мандат за съставяне на правителство, зависи от хода на консултациите.

"Важно е да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог, и то конструктивен диалог. Нужни са компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Сами виждате, че цикълът избори след избори не е най-доброто решение", посочи президентът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10

Отново валежи, на места интензивни и с гръмотевици

В четвъртък, 29. август, преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни..

публикувано на 28.08.24 в 19:45
Драгана Трифкович геополитически анализатор (ЦГСИ, Белград), Диогенис Валаванидис, директор на Центъра за защита на християнската идентичност в Белград и Василианна Мерхеб от Международния форум на православните жени

Участници в Международна конференция призоваха за спиране на гоненията срещу УПЦ пред украинското посолство в София

Да се гарантира прекратяването на грубото погазване на европейските демократични ценности и свободи, под формата на нарушаване на основните права на паството на Украинската православна църква, както и отмяна на закона за забраната ѝ – такива бяха..

публикувано на 28.08.24 в 18:02