Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гълъб Донев заминава за Северна Македония във връзка с изграждането на Коридор VIII

Снимка: БГНЕС

Премиерът Гълъб Донев ще посети днес Република Северна Македония, където по покана на колегата му Димитър Ковачевски ще участва в церемонията за началото на строителството на Източната част на железопътния Коридор VIII, участък Куманово – Беляковце – Крива Паланка.

Паневропейският коридор VIII свързва България с РСМ, Албания и Италия (по море). Той е ключов маршрут по отношение на укрепването на свързаността на региона, като създава интермодална връзка между Черно и Адриатическо море.

България работи активно за включването на Коридор VIII, и по-конкретно на направлението София–Скопие–Дурас–Тирана, в новия европейски транспортен коридор "Западни Балкани".
По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30