Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури 1000 работни места

Снимка: архив

Нов завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури хиляда работни места, стана ясно при посещението на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев на производствената база на водеща компания за е-велосипеди. Българската компания е сред най-големите производители на велосипеди в Европа с капацитет над 400 хил. броя годишно.

Собственикът й Максим Митков и министърът са обсъдили изграждането на завода, който също ще бъде разположен в Тракия икономическа зона край пловдивското село Радиново.

Новата фабрика ще бъде съвместно дело на българската компания заедно с австрийски производител, а инвестицията им ще възлиза на 120 млн. лв. Предвижда се производството на електрически велосипеди да започне през 2024 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00