Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България на върха в отборното класиране на Световния боксов тур

Снимка: Българска федерация по бокс

Изключително успешното представяне на българските боксьори в Марибор в първенството от Световния боксов тур, който е със сребърен статут, нареди страната ни на върха в отборното класиране. В надпреварата се включиха 6 български атлети, които донесоха на България 4 златни медала. Шампионски титли в словенския град завоюваха Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (75 кг). С титла си тръгва и Ергюнал Себахтин (48 кг) след като останалите боксьори, записали се за участие в турнира, отказаха да се качат на ринга.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40