Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 250-ия ден от войната в Украйна в София ще четат за свободата

Снимка: Facebook/Miroslav Borshosh

Артинсталация "Четем за свободата" нареди Столична община на стълбите пред Паметника на съветската армия в София. Общото между заглавията на книгите е, че те са посветени на антиутопията на комунизма. Събитието бележи 250-ия ден от началото на руската агресия в Украйна. 

Сред заглавията са "1984" на Джордж Оруел, "Всичко свое нося със себе си" на Херта Мюлер, "Задочни репортажи" на Георги Марков, "Русия на Путин" на Анна Политковская, "Книга за смеха и забравата" на Милан Кундера, "Архипелаг ГУЛаг" на Александър Солженицин, "Пътувания из Украйна и Русия" на Йозеф Рот, "Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков и др.

Снимка: Facebook/Sketches of Sofia

В литературното четене с избрани откъси ще участват известни писатели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия купува от Франция изтребители "Рафал" за 2,7 милиарда евро Срещу сумата от общо 2,7 милиарда евро Сърбия ще купи от френската компания "Дасо Авиасион" (Dassault Aviation) 12 нови изтребителя "Рафал" – 9 едноместни и 3 двуместни. Това..

публикувано на 30.08.24 в 10:25
Снимка: Зелен образователен център, гр. Шабла

"Непораснали деца" пускат хвърчила над плажа край Шабла

Пъстри хвърчила ще полетят към небето над Шабла през последните почивни дни на август, за да създадат усещане за свобода и да напомнят, че лятото все още е тук. Тринайсетото издание на Фестивала на хвърчилата ще се състои в местността “Малкото..

публикувано на 30.08.24 в 10:10