Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Йерусалим и Тел Авив започва XVII Световна среща на българските медии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 1 до 3 ноември в Йерусалим и Тел Авив ще се проведе XVII Световна среща на българските медии, традиционно организирана от БТА. Темата за дискусии тази година е "Медии и спасение". Акценти ще бъдат поставени на спасяването на българските евреи от българския народ, държава и Православна църква, както и на пътищата за "спасяването" на медиите, които служат на истината.

Форумът ще бъде открит на Божи гроб в Деня на народните будители и в навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Срещата ще се проведе хибридно – с присъствието на около 50 журналисти и медийни експерти от България и чужбина и онлайн.

Радио България също ще бъде участник в срещата чрез своя главен редактор Красимир Мартинов, който ще ни държи в течение за хода на дискусиите и ще ни срещне с представители на редица български медии зад граница.

В рамките на събитието ще се проведе вечеря с българската общност в Израел. Ще бъде връчена и традиционната награда за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

Безработицата в България се е понижила до 4,4%, в ЕС - до 6,4%

Нивото на безработица в еврозоната през май за втори пореден месец се стабилизира на рекордно от 1998 г. насам дъно от 6,4%. В България безработицата през май се е понижила до 4,4% от 4,5% през април. Младежката безработица (на лицата..

публикувано на 02.07.24 в 14:48