Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание реши: България ще изпрати военна помощ на Украйна

Снимка: БГНЕС

Близо пет часа бяха нужни на депутатите, за да решат страната ни да предостави военна и техническа помощ на Украйна. Предложението на ГЕРБ-СДС и “Демократична България” беше прието със 175 гласа “за”, 49 “против” и един въздържал се. БСП и “Възраждане” гласуваха срещу решението на мнозинството, а партията на бившия служебен премиер Стефан Янев “Български възход” изненадващо го подкрепи. Предстои служебното правителство да внесе до 30 дни проект на решение за изпращането на оръжие.

По време на дебатите Даниел Лорер от “Продължаваме промяната” изтъкна, че е цинизъм да поддържаш съветско въоръжение от миналия век и да твърдиш, че искаш боеспособна българска армия, която да осигурява нашата сигурност. Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък припомни партийната позиция, че националният интерес изисква да не предоставяме оръжие, защото това ще ни направи страна в конфликта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00
Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34
Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30