Развитието на родното селско стопанство е тясно свързано с труда на научните специалисти, които подпомагат фермерите. По повод отбелязването на 70-ата годишнина от основаването на Института по овощарство в Пловдив, заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков посочи, че българската научна общност има важен принос в развитието на овощарството в Европа.
Той подчерта, че Министерството на земеделието подкрепя работата на Института по овощарство, и изрази надежда в бъдеще успешното сътрудничество да продължи, за да подпомага развитието на земеделието. Според Джиков, един от проблемите на страната ни е обезлюдяването в селските, планинските и полупланинските райони, които съставляват 44% от територията на държавата. „Именно земеделието може да намали темпа на обезлюдяване, дори да създаде обратна тенденция към завръщане на хората по тези райони“, уточни зам.-министър Тодор Джиков.
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..
Във вторник от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дъжд ще вали на много места в западните райони и Дунавската равнина, а по високите полета на Западна България и Предбалкана бързо ще премине в сняг. Валежите още в сутрешните..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..