Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Есента се връща в нормалните си температури

Снимка: БГНЕС

В събота  минималните температури ще са от 7 до 12°, в София - 8°. Максималните стойности ще достигнат 15-20°, малко по-високи ще са в североизточните райони. В столицата максималната температура ще е около 15°. Облачността над страната ще е по-често значителна, но само на места в западните райони ще превали.

Над Черноморието  ще е облачно. Температурите ще са до 17-18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е до 4 бала.

Над планината  облачността ще е значителна. На места в масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, по-високите части на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Максималната температура на височина 1200 м. ще е 11°, на 2000 м. до 5°.

През новата седмица  температурите ще са близки до обичайните за първата половина от ноември. Минималните ще са между 5 и 10°, а максималните - между 13 и 18°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30