Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще приеме генералния секретар на ОИСР

Генералният секретар на ОИСР Матиас Корман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 6 ноември президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие - ОИСР Матиас Корман.

В разговора ще бъдат обсъдени основните задачи и приоритети по пътя на членството на България в ОИСР. Срещата ще се състои само няколко месеца, след като на 10 юни 2022 г. София получи приетата от Съвета на ОИСР пътна карта за процеса на присъединяване на България към Организацията.

Матиас Корман е в българската столица за участие в срещата на министрите на външните работи на държавата от Централноевропейската инициатива, която България председателства тази година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29

В България се полагат най-малко допълнителни часове труд в ЕС

Според официалната статистика България е страната в ЕС, в която се полагат най-малко допълнителни часове труд. Това показват данни на Евростат, публикувани по повод Международния ден на труда. У нас делът на служителите, полагали допълнителен труд на..

публикувано на 01.05.24 в 16:25