Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът за 2023 г. трябва да гарантира ръст на доходите

Снимка: БГНЕС

Националните синдикати КТ "Подкрепа" и КНСБ и "Продължаваме Промяната" (ПП) изразиха обща позиция, че трябва да бъде изготвен нов бюджет за 2023 г., съобщи БТА. Според тях, само така може да се гарантира ръст на доходите, включително увеличение на минималната работна заплата (МРЗ). Срещата им се състоя в Народното събрание по инициатива на ПП. 

На нея, съпредседателят на ПП Асен Василев представи предложението за бюджет за 2023 г., което предвижда увеличение на МРЗ от 710 лв. на 860 лв., както и 50% ръст на данъчните облекчения на деца. Предвидени са и около 2,5 млрд. лв. допълнителни разходи в пенсионната система. В предложенията на ПП е заложен и дефицит от 2,1% . 

Съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази надежда първата политическа сила ГЕРБ-СДС да промени мнението си и да подкрепи предложението за внасяне на нов бюджет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59