Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима задържани за съпричастност към атентата в Истанбул остават в ареста

Снимка: Мария Филева

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста четирима от петимата, задържани у нас за съпричастност към атентата в Истанбул. Магистратите обаче не откриха данни, че те имат отношение към терористичния акт, а само че са свързани с каналджийство.

Единствената следа, водеща към атентата, е мобилен телефон, за който се твърди, че с него единият от задържаните е осъществил връзка с предполагаем участник във взрива. По делото има данни, че задържаните многократно са превозвали нелегални мигранти от Турция към България и на територията на страната ни.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30