Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8000 са загиналите цивилни украинци от началото на войната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От офиса на украинския главен прокурор съобщиха, че в резултат на руската агресия в Украйна са загинали 8311 цивилни. 437 от жертвите са деца. Ранените цивилни са над 11 000. Регистрирани са над 45 000 военни престъпления, предава УНИАН.

Електроснабдяването в Украйна е под контрол, въпреки серията от руски атаки срещу енергомрежата на страната и хората няма защо да се паникьосват, заяви украинското министерство на енергетиката, цитирано от REUTERS. Същевременно ДТЕК, най-големият частен енергиен холдинг в страната, каза, че няма причина хората да напускат Украйна.

През последната седмица почти половината от енергийна система в Украйна беше сериозно повредена при руски ракетни удари. Това накара властите в Киев да обявят, че може да се наложи електричеството в столицата да бъде спряно изцяло. Максим Тимченко, главен изпълнителен директор на украинския енергиен холдинг ДТЕК, предложи на съгражданите си да обмислят напускане на страната за 3-4 месеца или евакуация в провинцията, за да намалят потреблението на ток, предаде телевизионният канал TSN.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30