Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Българска Памет" започва кампанията “От двете страни на границата”

Снимка: bgmf.eu

Отдавна е време за дипломация, сплотеност и приятелство между България и Северна Македония в името на на младото поколение, в името на общата история, корени и култура. Кампанията “От двете страни на границата” е за доброто бъдеще на младежите от двете страни на границата, защото те са потърпевшите от дългогодишните политически спорове, казва основателят и председател на Фондация "Българска Памет", д-р Милен Врабевски.

Целта е да отговорим на въпросите - Защо Македония и България все по-трудно намират общ език? Чия е тази “битка” - на обикновените хора или на властимащите? Какво мислят обикновените хора от двете страни едни за други? Актуална информация за кампанията може да се намери на сайта - www.bgmf.eu

Кампанията “От двете страни на границата” се провежда с медийното партньорство на БНР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00