Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отново нападнаха българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Снимка: БГНЕС

Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на Гражданско сдружение "Цар Борис III" в Охрид, съобщиха за БТА от едноименното неправителствено сдружение. Нападението е станало между 1 и 2 часа след полунощ, прозорците вероятно са били замеряни с камъни. Полицията е направила оглед на място.  

За втори път клубът на сдружението "Цар Борис III" в Охрид е обект на агресия. Малко след официалното му откриване табелата беше атакувана и счупена с брадва, докато вътре имаше хора и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Извършителят, 47-годишен жител на Охрид, сам призна в полицията, че е извършил деянието.

.Още от категорията

Запазването на българската програма по радио SBS обедини диаспората ни в Австралия

След като в началото на месец март стана известно, че Австралийското обществено радио и телевизия (SBS) се готви да закрие програмата си на български език, сънародниците ни зад океана не спират да търсят начини това да не се случи.  До момента, в..

публикувано на 30.03.23 в 12:55
Facebook / Генерално консулство на България в Торонто

Български рози ще цъфтят в гр. Бърнаби, Канада

Български рози бяха засадени в гр. Бърнаби, Британска Колумбия, Канада. Към събитието, организирано от Генералното консулство на България в Торонто и Българо-канадското дружество в Британска Колумбия, се присъединиха много българи и канадски граждани...

публикувано на 30.03.23 в 07:10

В Северна Македония българите ще гласуват под натиска на стигматизацията

Около 120 000 македонци имат официално българско гражданство. Повечето от тях са в страни от ЕС. Около 30 000 са в Северна Македония, пише в сайта tribuna.mk журналистът Владимир Перев. Едва169 души обаче са заявили, че ще гласуват на 2 април в..

публикувано на 28.03.23 в 12:41