Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново нападнаха българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Снимка: БГНЕС

Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на Гражданско сдружение "Цар Борис III" в Охрид, съобщиха за БТА от едноименното неправителствено сдружение. Нападението е станало между 1 и 2 часа след полунощ, прозорците вероятно са били замеряни с камъни. Полицията е направила оглед на място.  

За втори път клубът на сдружението "Цар Борис III" в Охрид е обект на агресия. Малко след официалното му откриване табелата беше атакувана и счупена с брадва, докато вътре имаше хора и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Извършителят, 47-годишен жител на Охрид, сам призна в полицията, че е извършил деянието.

.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва най-мащабното българско събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея"

В Чикаго вече се предусеща ритъмът на най-мащабното българско културно събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея". Датите на форума тази година са от 25 до 28 април. Очакват се 40 български танцови трупи от цяла Америка. Вълнението сред участниците..

публикувано на 25.04.24 в 07:05

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35