Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вежди Рашидов пред Роберта Мецола: България не заслужава да бъде спирана за Шенген

Снимка: Пресцентър Народно събрание

България е изпълнила всичките си задължения и поставените пред нея изисквания за членство в Шенгенското пространство. Затова страната ни не заслужава повече да стои отстрани и е време да бъде приета в Шенген. Това заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на срещата си с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола в Страсбург. 

Той призова страната ни да не бъде разделяна от Хърватия и Румъния в общия им път към Шенген. Рашидов благодари на Роберта Мецола за последната резолюция на Европарламента, с която за пореден път евродепутатите призоваха България, Румъния и Хърватия повече да не бъдат спирани за Шенген. Той подчерта, че страната ни пази по надежден начин българската граница, която е и външна за ЕС, и тези й действия са били оценени от Европейската комисия



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51