Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските тенисисти ще участват в първия смесен турнир Юнайтед къп

Снимка: unitedcup.com

България ще участва в дебютния световен турнир по тенис за смесени отбори - Юнайтед Къп в Австралия, като получи една от последните две квоти. 18 национални тима с играчи от професионалните вериги на мъжката (АТР) и женската (WTA) асоциации ще се изправят един срещу друг в по 5 мача - два мъжки, два женски и един на смесени двойки.

За България излизат Григор Димитров (№28), Димитър Кузманов (№195), Адриан Андреев (№207), Александър Лазаров (№277), Виктория Томова (№90), Изабелла Шиникова (№286) и Гергана Топалова (№321).

България е в група А с Гърция (със Стефанос Циципас и Мария Сакари) и Белгия (с Давид Гофен и Елизе Мертенс). В откриващия ден на 29 декември в Пърт Григор Димитров се изправя срещу Стефанос Циципас. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14