Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив представят най-пивките млади вина на България

Снимка: БГНЕС

В продължение на три дни, от 25 до 27 ноември, Старият град в Пловдив отново е домакин на най-големия туристически винен фестивал „Дефиле на младото вино“.  Празникът, който се провежда за четиринадесета поредна година е истинска наслада за почитателите на българското вино.

“Дефиле на младото вино” е първото по рода си изложение в България, което „подава ръка“ на родните винопроизводители, като им предоставя възможността да представят качествата и вкусовете на своята продукция пред широката публика. Освен българското винопроизводство, фестивалът популяризира и кулинарния и културно-историческия туризъм, характерен за Пловдив. Той е съпътстван и с богата фолклорна и програма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00