Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общобългарски поход за мир и неутралитет в различни градове на България

Снимка: Facebook

В над 20 градове в страната, сред които София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и други, в съботния ден ще се проведе Общобългарски поход за мир и неутралитет. Според организаторите това е изцяло гражданска инициатива с цел да се покаже отношението на българския народ към решението за изпращане на оръжие в Украйна и прякото или косвено въвличане на България във война. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

40 градуса максимална температура

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°. В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа..

публикувано на 13.07.24 в 18:30

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42