Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български филм за домашното насилие отличен в Боливия

Снимка: Instagram/ black_cat_award

Българският филм “Контролирани глътки въздух” спечели първата награда на фестивала за документално кино Black Cat Award International Film Festival в Боливия.

Форумът е посветен на хуманитаризма и всички приходи от излъчването на лентите ще бъдат дарени за Украйна. Средствата ще постъпват във фонд, учреден на името на литовския режисьор Мантас Кведаравичус – убит през март т.г., докато се опитва да напусне Мариопул.

Филмът на режисьорката Ефемия Фард, разказващ за три жени, жертви на домашно насилие, е носител на награди в България, Иран, Украйна, Съединените щати.

Още от категорията

Милчо Левиев

Централна алея и монумент в Пловдив ще пазят спомена за легендарния джаз музикант Милчо Левиев

По повод честванията на 85-годишнината от рождението на световноизвестния джаз музикант и композитор Милчо Левиев, който ни напусна преди време , специална алея в Пловдив ще бъде наречена на негово име.  Тя се намира на известния хълм Сахат тепе,..

публикувано на 04.02.23 в 11:15

Представят изложба с вещи на знакови личности от българската история

В Националния военноисторически музей (НВИМ) в София е подредена изложба "Памет за бъдещето". С нея музеят подновява традицията в началото на всяка година да представя част от най-любопитните експонати, дарени през предходните години, една добра..

публикувано на 03.02.23 в 09:05

На 1 февруари Кюстендил се превръща в център на живописта

"Геният, това е оня фермент, който кара ширата да кипи и да става на вино. Във всяка капка шира от грозде има милиони ферменти, които бъкат, които врят, които кипят, които се изявяват, но забележи, синко, - ако намерят условия да се проявят. У..

публикувано на 01.02.23 в 05:55