Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата възложи на ДАНС да провери дали изборите са фалшифицирани

Снимка: Ани Петрова

Прокуратурата започва предварителна проверка по повод твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиран машинен вот на предсрочните парламентарни избори през октомври т.г. “Имаме съмнения за фалшифициране на последните избори и се надявам органите и прокуратурата да се самосезират”, обяви тя вчера на брифинг в Пловдив. По думите на Корнелия Нинова, протоколите от машините и от преброените разписки не съвпадат. От държавното обвинение са се самосезирали по нейните и на председателя на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски изявления по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс, казаха за БНР от Софийската градска прокуратура. От там уточниха, че проверката е възложена на Държавната агенция “Национална сигурност”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50
Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16