Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Български възход": Важно е съставянето на кабинет, изборите няма да решат проблемите

Снимка: БГНЕС

"От началото на консултациите мина вече месец. Предоставих достатъчно време на  парламентарно представените политически партии да излязат от конфронтацията и да намерят разумен консенсус за съставяне на кабинет. Но вместо да се занимаят с проблемите, които пряко касаят българските граждани, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс". С тези думи президентът Румен Радев започна последната от консултациите за съставяне на правителство с парламентарно представените политически сили - с "Български възход", преди връчването на първия мандат.Най-важно е да се състави мнозинство, което да подкрепи кабинет.

Предсрочните избори няма да решат никакви проблеми, които вълнуват гражданите и обществото, потвърди лидерът на "Български възход" Стефан Янев. Той заяви, че партията му е готова да разговаря по темата с всички парламентарни формации. Според него, коалицията, която евентуално ще излъчи кабинет, трябва да се базира на коалиционно споразумение, в което да са разписани ясни правила и приоритети.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Национална стачка в Кипър за индексиране на заплатите според инфлацията В четвъртък, 26 януари, в Кипър хиляди работещи  от обществения и частния сектор, включително държавни служители и журналисти спряха ефективно работа за три часа и..

публикувано на 27.01.23 в 11:37

Отново има експлозии край Запорожката ядрена електроцентрала

За последните 24 часа Русия е изстреляла срещу Украйна 70 ракети с голям обхват. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 47 от тях, но има загинали хора. Отделно руските сили са провели 44 авиационни атаки, като 18 са били с ирански дронове. По..

публикувано на 27.01.23 в 09:11

Българският посланик няма да се върне скоро в Скопие

След побоя срещу македонския българин Християн Пендиков в Северна Македония е имало стъписване и признания на различни нива, че това е престъпление от омраза. След това са започнали да се прокрадват сценарии, че Пендиков е наркоман и наркодилър,..

публикувано на 26.01.23 в 10:13