Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Расте интересът на чуждите туристи към България

Снимка: Министерство на туризма

Страната ни става все по-разпознаваема и популярна като дестинация, с добри перспективи за 2023 г. Това стана ясно от серия от двустранни срещи на министъра на туризма Илин Димитров в рамките на Глобалната лидерска среща на върха на Световния съвет за пътуване и туризъм, която се провежда в Саудитска Арабия. 

В разговор между Димитров и гръцкия му колега Василис Кикилиас беше обсъдена възможността за създаване на съвместни туристически продукти за потребители от далечни пазари. При срещите на българския министър с представители на Саудитска Арабия, сред които и Нейно Височество принцеса Хайфа Мохамед Ал Сауд, стана ясно, че арабската държава проявява особен интерес към България като дестинация с богати възможности за СПА туризъм, с много минерални извори и красиви планини. 

През пролетта на 2023 г. се очаква да стартират първите полети на директна самолетна линия между София и Рияд, което ще насърчи изключително много двустранния туристопоток. 

БНР подкасти:

Още от категорията

България и Израел ще си сътрудничат в областта на туризма

Споразумение между правителствата на България и Израел за сътрудничество в областта на туризма подписаха в София министрите на туризма на двете страни Илин Димитров и Хаим Кац. Споразумението предвижда обмяна на опит в специфични форми на туризъм, като..

публикувано на 23.01.23 в 18:12

България е сред търсените туристически дестинации на изложение в Мадрид

България участва в международно туристическото изложение FITUR в Мадрид (18-22 януари). То е насочено към масовия туризъм, а испанската столица традиционно е домакин на едно от най-значимите събития в туристическия сектор в световен мащаб...

публикувано на 19.01.23 в 13:16

София е сред топ дестинациите за луксозен уелнес туризъм в Европа

Българската столица е на трето място на Стария континент по отношение на възможностите за луксозен уелнес туризъм, непосредствено след Барселона и Цюрих, сочи проучване на компанията "Оу Ви Оу нетуърк" (OVO Network), която управлява онлайн портал..

публикувано на 15.01.23 в 12:45