Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Сената на САЩ препитаха бъдещия американски посланик в София

Кенет Мъртън
Снимка: Ройтерс

Войната на Русия срещу Украйна прави координацията ни с България по-важна от всякога, каза предложеният за нов посланик на САЩ в София Кенет Мъртън на изслушване пред сенатската Комисия по външни отношения. Дипломатът от кариерата Мъртън похвали България, че като член на НАТО постоянно показва своята отдаденост към алианса и отбеляза, че в момента страната е приела международна група на пакта включваща и американски военни.

"Енергийните проблеми са на предна позиция при работата с България", каза кандидатът и подчерта, че ще работи за преодоляване на българската енергийна зависимост от Русия, включително и срещу износа на преработени в „Лукойл Бургас“ руски петролни деривати.


Още от категорията

Вежди Рашидов

Няма време за приемане на съдебната реформа

Според председателя на отиващото си 48-о Народно събрание Вежди Рашидов времето няма да стигне, за да бъдат приети окончателно промените в Закона за съдебната власт, с които на първо четене беше създаден механизъм за разследване на главния прокурор...

публикувано на 28.01.23 в 16:07
Атанас Атанасов, Христо Иванов и Кирил Петков

Обединение на демократични общности и партии си поставя за цел да спечели изборите

“Първа стъпка на голям процес” – така съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков определи вероятното обединение на партията му с коалиция “Демократична България” за парламентарните избори на 2 април. По думите му, към обединението на..

публикувано на 28.01.23 в 14:21
Бойко Борисов

Бойко Борисов съзря опит РСМ да се върне под руско влияние

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова македонските власти да изправят пред съда извършителите на побоя над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис III“ в Охрид Християн Пендиков. Според него подобни случаи подкопават усилията на страната ни да..

публикувано на 28.01.23 в 12:57