Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сената на САЩ препитаха бъдещия американски посланик в София

Кенет Мъртън
Снимка: Ройтерс

Войната на Русия срещу Украйна прави координацията ни с България по-важна от всякога, каза предложеният за нов посланик на САЩ в София Кенет Мъртън на изслушване пред сенатската Комисия по външни отношения. Дипломатът от кариерата Мъртън похвали България, че като член на НАТО постоянно показва своята отдаденост към алианса и отбеляза, че в момента страната е приела международна група на пакта включваща и американски военни.

"Енергийните проблеми са на предна позиция при работата с България", каза кандидатът и подчерта, че ще работи за преодоляване на българската енергийна зависимост от Русия, включително и срещу износа на преработени в „Лукойл Бургас“ руски петролни деривати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05