Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Изоставено в Украйна българче ще получи бъдеще у нас

Снимка: ДАЗД

Държавната агенция за закрила на детето успя да върне в страната ни дете на година и половина – български гражданин, изоставено в Украйна от биологичните му родители веднага след раждането. Те са предоставили нотариално заверено съгласие за осиновяване.  

Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга, съобщават от агенцията. Основанието на органа за настойничество и закрила в Киев то да получи бъдеще у нас е че в условията на война Украйна не може да гарантира неговата безопасност. 

“Изключително съм щастлива и благодарна на всички институции и партньори от неправителствения сектор, че с общи усилия едно дете ще получи необходимите грижи в подкрепяща и защитена среда”, коментира на летище София председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

“ Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие. ” След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили..

публикувано на 13.07.24 в 13:16

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Служебното правителство предлага линия на бедност от 638 лв. за 2025 г.

Линията на бедност от догодина да стане 638 лв. – това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане. Показателят за т.г. възлиза на 526 лв., което означава, че той ще нарасне с 21% и ще се разшири..

публикувано на 13.07.24 в 11:23