Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В София се провежда коледно изложение на минерали и скъпоценни камъни

Снимка: earthandman.org

Коледен подарък за любителите на причудливите форми на минералите и скъпоценните камъни предлага музеят "Земята и хората". В централното фоайе посетителите могат да се насладят на специално изложение с участието на десетки фирми и колекционери от България и чужбина, творци на авторски изделия с минерали, картини, украсени с природни материали и сувенири с инкрустирани камъни.

Специално за малките посетители от музея "Земята и хората" са организирали работилница за коледни картички. Те също са на тема "коледна украса с цветни минерали и полускъпоценни камъни". Едновременно с това специалисти от музея помагат на децата да се ориентират в света на минералите, да ги разпознават и назовават, както и да се запознаят с техните находища и структура.
Изложението продължава до 4 декември.


Още от категорията

В понеделник - снежец и температури от минус 9° до 1°

През следващото денонощие времето ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от слаб сняг. През деня преваляванията в Западна България ще спрат, а на места и облачността ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в..

публикувано на 05.02.23 в 17:55
Официалната българска делегация, водена от вътрешния министър Иван Демерджиев, поднася венци и цвята на гроба на Гоце Делчев в църквата

МВнР: Честването на Гоце Делчев не допринесе за надграждане на отношенията между София и Скопие

За съжаление, отбелязването на 151-ата годишнина от рождение на Гоце Делчев не допринесе за надграждане на двустранните отношения между София и Скопие. С дълбоко съжаление констатираме, че 4 февруари 2023 г. ще влезе в историята като датата, на която..

публикувано на 05.02.23 в 11:35
Константин Малофеев

САЩ конфискува активи на руски олигарх, ще ги предадат на Украйна

"Днес обявявам, че за пръв път в историята разреших предаването на конфискувани руски активи за използване в Украйна ". Това заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд на среща с гостуващия във Вашингтон главен прокурор на Украйна Андрей Костин. Става..

публикувано на 05.02.23 в 10:08