Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледайте българско кино онлайн от всяка точка на света

Снимка: Министерство на външните работи

За трета година Държавният културен институт към министъра на външните работи на България ни подарява кино празник в навечерието на Коледа. До 18 декември почитателите на седмото изкуство от всяка точка на земното кълбо могат да видят 20 български филмови продукции, субтитрирани на английски език, безплатно, чрез платформата Gledambg.

Инициативата “БГ ЕКРАН ОНЛАЙН” популяризира българското игрално, документално и късометражно кино по света. Тя се организира с активното партньорство на българските дипломатически мисии зад граница, като реален инструмент на културната дипломация.

Киното прави света ни вълшебен, затова - потопете се в магията на българското кино!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24
Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10