Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гледайте българско кино онлайн от всяка точка на света

Снимка: Министерство на външните работи

За трета година Държавният културен институт към министъра на външните работи на България ни подарява кино празник в навечерието на Коледа. До 18 декември почитателите на седмото изкуство от всяка точка на земното кълбо могат да видят 20 български филмови продукции, субтитрирани на английски език, безплатно, чрез платформата Gledambg.

Инициативата “БГ ЕКРАН ОНЛАЙН” популяризира българското игрално, документално и късометражно кино по света. Тя се организира с активното партньорство на българските дипломатически мисии зад граница, като реален инструмент на културната дипломация.

Киното прави света ни вълшебен, затова - потопете се в магията на българското кино!Още от категорията

Милчо Левиев

Централна алея и монумент в Пловдив ще пазят спомена за легендарния джаз музикант Милчо Левиев

По повод честванията на 85-годишнината от рождението на световноизвестния джаз музикант и композитор Милчо Левиев, който ни напусна преди време , специална алея в Пловдив ще бъде наречена на негово име.  Тя се намира на известния хълм Сахат тепе,..

публикувано на 04.02.23 в 11:15

Представят изложба с вещи на знакови личности от българската история

В Националния военноисторически музей (НВИМ) в София е подредена изложба "Памет за бъдещето". С нея музеят подновява традицията в началото на всяка година да представя част от най-любопитните експонати, дарени през предходните години, една добра..

публикувано на 03.02.23 в 09:05

На 1 февруари Кюстендил се превръща в център на живописта

"Геният, това е оня фермент, който кара ширата да кипи и да става на вино. Във всяка капка шира от грозде има милиони ферменти, които бъкат, които врят, които кипят, които се изявяват, но забележи, синко, - ако намерят условия да се проявят. У..

публикувано на 01.02.23 в 05:55