Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Българската Коледа“ обединява вече 20 години обществото ни в подкрепа на детското здравеопазване

Снимка: БГНЕС

На церемония президентската институция по валидирането на пощенско-филателно издание–марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа“ държавният глава Румен Радев удостои с грамоти Детския хор на БНР с ръководител маестра Венеция Караманова и момичетата от националния отбор на България по художествена гимнастика. Отличията са за принос към благотворителната инициатива „Българската Коледа“ и проявените благородство, съпричастност, доброта и грижа за детското здраве.

На церемонията беше валидирана пощенска марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа“, посветена на хората проявили съпричастност към каузата.

По думите на държавния глава „Българската Коледа“ обединява цялото ни общество около инициативата, посветена на детското здравеопазване. Благодарение на активната подкрепа от цялото общество, през 2022 „Българската Коледа“ разполагаше с бюджет от близо милион и половина евро и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания и осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения.

Снимки: БГНЕС

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 26 януари 2023 г.

На 26 януари сякаш отбелязваме настъпването на зимата в България, а в днешната ни програма ще поговорим за времето - вътре в нас. От желанието и възможностите за образование днес, през нуждата за споделяне на болката от делника до привнасянето на..

публикувано на 26.01.23 в 19:00

Предупреждение за интензивни валежи в 11 области от Източна България

В петък  минималните температури ще са от минус 1° в Западна България до 8-9° на изток. В София ще е 0°. Остава облачно. В Източна България и по р. Дунав ще вали обилен дъжд. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България ще се..

публикувано на 26.01.23 в 18:55
Снимка: Отдел „Образование“ към Посолството на Испания в България

Изложение в София отваря нови врати към висшето образование на България и Испания

Отдел "Образование" към Посолството на Испания в България започва 2023-та с поглед към висшето образование, като отправя покана към всички ученици, които искат да продължат обучението си като студенти във висши учебни заведения в Испания,..

публикувано на 26.01.23 в 12:10