Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и студено време

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта ще бъде почти тихо и на много места ще се образува мъгла, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд.

През деня ще бъде почти без валежи и главно над планинските райони на Югозападна България ще има временни намаления на облачността. Вятърът ще бъде съвсем слаб, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 1°. Максималните в Северна България ще бъдат между 1° и 5°, в Южна – между 6° и 11°, в София – около 7°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Разкъсвания и намаления на облачността ще има във високите части на Западна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места по южното крайбрежие с ръмежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а на морската вода - около 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45