Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В очакване на Рождество

22
Снимка: БГНЕС

Празничното настроение е навсякъде – в много градове вече грейнаха коледните елхи, многобройни базари привличат посетителите с красиви сувенири, апетитни ястия и ароматно греяно вино.  

В тези дни в столицата София много често звучи чужда реч – по това време на годината тя е популярна дестинация за уикенд туризъм заради приветливата атмосфера, вкусната храна и възможностите за приятна зимна разходка. А една от най-новите атракции е най-големият леден парк на Балканите –ICE PARK SOFIA.

Снимки: БГНЕС, stolica.bg, БНР, Станислава Гайдажиева

БНР подкасти:

Още от категорията

Вечната красота на българската шевица

Националната ни шевица е едно от най-големите постижения на българската традиционна култура. Тя е сложна за изпълнение и съдържа символи и значения, установени далече назад във времето. Българките бродирали върху дрехи, покривки и други тъкани за бита,..

публикувано на 21.01.23 в 10:25

Пернишки кукери гонят злите сили от София

Над 200 сурвакари, майстори на маски и фолклорни танцьори огласиха Борисовата градина в София, за да представят фестивала „Сурва“, който ще се проведе в Перник в края на януари. Началото му е поставено през далечната 1966 г. Традиционните..

публикувано на 08.01.23 в 21:05

На Богоявление

На 6 януари отбелязваме един от най-светлите християнски празници - Богоявление, Йордановден или още Кръщение Господне. Свързана публикация: Йордановден и символите на кръщението В църквите се извършва празнична Божествена литургия..

публикувано на 06.01.23 в 12:08