Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев с гневен пост срещу решението на Нидерландия да ни блокира за Шенген

Румен Радев и Марк Рюте
Снимка: БГНЕС – архив

Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!“ Това написа в страницата си във Фейсбук президентът Румен Радев по повод решението на нидерландското правителство да блокира приемането на България в Шенгенското пространство. В поста си държавният глава припомня, че наскоро трима български полицаи са загинали, докато охраняват външната граница на Европейския съюз. “Днес премиерът на Нидерландия Марк Рюте недопустимо внуши, че тази граница би могла да се премине срещу 50€”, завършва Румен Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35