Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Българска Коледа” в кипърското село Дериня

На “Българска Коледа” в кипърско “Коледно село” днес оживяват родните коледно-новогодишни традиции и обичаи чрез музика, танци и кулинарни изкушения. Представянето на страната ни в село Дериня в югоизточната част на острова е по покана кмета.

Децата от българското училище "Народни будители" от близкия град Паралимни ще представят празнична програма. Те ще изпълнят популярни коледни песни и ще разкажат на български и на гръцки език за Бъдни вечер и за коледарите. С българска народна музика и хора ще се включат също танцовият ансамбъл "Българи" от Ларнака и народният певец Добрин Добрев, който живее в Лимасол.

Коледният ни павилион ще бъде пълен с вкусове и ухание от храни и напитки, традиционни за българската празнична трапеза. Майките и бабите на децата в българското училище пък ще посрещнат посетителите с много баници, пити и коледни сладки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25
Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято, по традиция, български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски..

публикувано на 22.07.24 в 15:36

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20