Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Иван Демерджиев:

Цената за членството в Шенген не може да бъде достойнството на българските полицаи

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев излезе с позиция по повод намерението на Нидерландия да гласува срещу присъединяването ни към Шенгенското пространство. В нея той изтъква, че България полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите си, дава за пример охраната на границата ни и определя като "изключително обидни" внушенията, че срещу 50 евро тя може да бъде прекосена.

Министърът припомня още, че страната ни успешно е преминала две проверки на Европейската комисия, които са завършили със заключения, че тя отговаря на всички изисквания на Шенгенското законодателство. "Цената за членството ни в Шенген не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена!", заявява Иван Демерджиев.

Още от категорията

"Екзакта": ГЕРБ-СДС се ползва с 26,6% подкрепа, "Продължаваме Промяната" - с 16,4%

Ако на 5 февруари се провеждаха избори за Народно събрание, коалицията ГЕРБ-СДС би получила 26,6% подкрепа, "Продължаваме промяната" - 16,4%, ДПС - 12,8%, БСП за България - 12%, "Възраждане" - 10%, "Демократична България" - 7,3%, "Български възход" -..

публикувано на 05.02.23 в 15:28
Лукойл Нефтофим Бургас

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от..

публикувано на 05.02.23 в 06:00

Илияна Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз

"Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз", заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува на Празника на боговете на виното в село Илинденци. Тя изтъкна, че страната ни е непреклонна и няма да..

публикувано на 04.02.23 в 16:09