Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ залага на кабинет от експерти

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще предложи правителство от експерти, които могат да стабилизират България, обяви лидерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на коалицията ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на кабинет.

Борисов е информирал за намеренията си председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на Европейската народна партия в Атина. Той декларира, че ще продължи диалога с всички парламентарни партии, защото на страната ни е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Въпреки кризите, през които преминаваме, потвърдихме евроатлантическата ориентация на България”, пише още Борисов, давайки пример с военната помощ за Украйна, придобиването на втората част от ескадрилата F-16, подкрепата на перспективите за еврочленство на Република Северна Македония.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50