Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор очаква доказателства от премиера на Нидерландия

Главният прокурор Иван Гешев.
Снимка: Незабравка Кирова

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че прокуратурата не разполага с данни българската граница да се преминава срещу 50 евро, каквото изявление направи премиера на Нидерландия Марк Рюте пред NOS Nieuws и с думите си оправда решението на Амстердам да блокира България за Шенген.

"Ще изискаме по реда на международната правна помощ от партньорите ни от Нидерландия доказателства за преминаване на границата ни с Турция "с банкнота от 50 €". България е правова държава и като част от ЕС, при получаването на доказателствата прокуратурата ще предприеме незабавни действия", пише Гешев в профила си в туитър.

Позицията на Нидерландия предизвиква остри реакции в България. Бившият служебен премиер и лидер на парламентарната партия "Български възход" Стефан Янев, заяви, че като ответна мярка ще внесат решение в парламента, което да задължи българските представители да гласуват срещу всички международни предложения на Нидерландия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

prova

публикувано на 31.07.24 в 11:16

Юли приключва със слънчево и топло време над цялата страна

В сряда , 31 юли, ще е слънчево и топло. Над източната половина на страната ще има умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 30.07.24 в 19:35

България днес - 30 юли 2024 г.

За българското четмо и писмо зад граница и как простата храна ще съхрани родовата ни памет. Това са водещите теми в „България днес“ на 30 юли. Ще ви представим разказа на Константина Бело за тазгодишното училище по български език в Тирана и как една..

публикувано на 30.07.24 в 19:00