Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Протест срещу насилието над животни

Снимка: БГНЕС

Столичани протестираха пред Съдебната палата. Те искат спиране на терора и насилието срещу животни. Поводът е съдбата на кучето Мечо, което е било вързано и жестоко измъчвано. Протестиращите настояват за максимална присъда от 5 години срещу насилника на животното. Демонстриращите смятат, че извършителят на деянието по същия начин може да нападне и хора. Софийският градски съд остави в ареста обвинения за престъплението Захари Шулев. По делото има данни, че това не е първият път, в който Шулев е проявил особена жестокост към животните. 

От приютата за кучета на неправителствената организация Animal Rescue – София съобщиха, че са се появили много желаещи да осиновят бездомното пострадало животно. 

Още от категорията

Най-много българи в ЕС има в Германия, Испания и Италия

Най-многобройната българска общност в Европейския съюз, която се състои от 410 885 души, живее в Германия, съобщава БГНЕС. Следват сънародниците ни в Испания – според официалните данни те наброяват 118 120 души, а неофициалната статистика ги определя..

публикувано на 28.01.23 в 14:53

Ученици ще представят бизнес идеите си, вдъхновени от Димитър Бербатов

Футболната звезда Димитър Бербатов ще открие в “София Тех парк” петото издание на инициативата “Уикенд на идеите”, съобщиха организаторите от “Тийноватор”. През уикенда 500 гимназисти от цялата страна заедно със своите ментори ще дадат начало на 86 свои..

публикувано на 28.01.23 в 07:05

България днес – 27 януари 2023 г.

Днес се навършват 78 години от спасяването на малцината оцелели в концентрационния лагер Аушвиц (Освиенцим-Биркенау) в Полша, който се превръща в символ на нацисткия геноцид. "Когато видиш ужаса на войната, разбираш, че човек е способен и..

публикувано на 27.01.23 в 19:00