Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На Никулден ще е облачно и мъгливо

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще е облачно, в равнините и мъгливо, с временни разкъсвания на облачността над Южна България. По поречието на Дунав мъглата ще е по-трайна. В Северозападна България ще преръми. Минималните температури ще са от 2 до 7°, в столицата - 2°. Максималните стойности ще са от 6 до 11°, в София около 9°.

По Черноморието ще е облачно, сутринта и мъгливо. Максималните температури ще са 10-11°, колкото и на морската вода. Вълнението на морето ще е до 3 бала.

В планините ще е облачно с мъгли. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над западните масиви. Температурата на височина 1200 м ще е до 5°, на 2000 м около 0°. 

В сряда и четвъртък времето ще е без промяна.


Още от категорията

Ученици от 10 клас спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България

Ученици от 10-и клас от Кюстендил, които завършиха успешно обучението "Бъдещето на градовете и селата", спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България. Panda Labs е програма за млади хора, които имат амбиция да създават вдъхновяващи решения за..

публикувано на 31.01.23 в 13:35

Успешно начало за първото софийско изложение “Образование в Испания”

Първото издание на изложението “Образование в Испания” завърши ползотворно и за двете страни. Както вече ви информирахме, събитието беше организирано от Отдел “Образование” към Посолството на Испания в София, Испанската служба за интернационализация на..

публикувано на 31.01.23 в 11:30
Снимки: karollknowledge.bg, re4life.eu

Български домашен робот помага за рехабилитация след тежки травми

Българин създаде домашен робот, който ще помага на пациенти след инсулт или злополуки. Изобретението е дело на инж. Петко Стоев, докторант в секция Кибер-физични системи към Института по информационни и комуникационни технологии – БАН. Докторантът..

публикувано на 31.01.23 в 10:59