Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Истанбул ще се финансира от екзархийски имот

Снимка: архив

В истанбулския квартал "Шишли", недалеч от българската екзархия, се строи на терен, който е собственост на българската православна общност. Имотът е върнат от турското правителство преди 10 години и се оценява на около 500 млн. долара.

Комплексът от 4 небостъргача ще има жилища, търговски и обществени площи, театър, културен център, конферентни зали, заведения, паркове и дом за възрастни, разказа пред БТА председателят на българската общност в мегаполиса Васил Лиязе.

Комплексът ще е завършен през 2023 г. и включва 1500 апартамента. Над 650 от тях са за хората от българската общност, а останалите -  за инвеститорите. След завършването комплексът ще подпомага финансово българската общност, чрез очакваните наеми.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мартина Шопова от Виена: Хем има интерес към изборите, хем ужасно отегчение и несигурност

Изборният ден на българите във Виена, които гласуват за национален и европейски парламент протича спокойно, съобщи за Радио България сънародничката ни Мартина Шопова. Тя е част от Секционната избирателна комисия, разположена в Постоянното..

публикувано на 09.06.24 в 13:45
Изборната секция в Бризбън

Изборният процес в Австралия протича нормално при по-ниска избирателна активност, но с интерес от младите българи

Изборите в Австралия протичат спокойно, без констатирани нарушения, но и при по-ниска избирателна активност сравнено с предходните избори за народни представители и президентска двойка. Тази година на Зеления континент изборните секции са с две..

публикувано на 09.06.24 в 11:35

В Сърбия българите гласуват на четири места

До 20:00 часа, местно време, българските граждани, които се намират на територията на Република Сърбия, могат да упражнят правото си на глас в четири избирателни секции , информира Радио-телевизия Цариброд, партньор на БНР. За депутати в..

публикувано на 09.06.24 в 09:58