Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Представят в САЩ възможностите за инвестиции в България

Снимка: investbg.government.bg

Българската агенция за инвестиции организира на 6 декември в град Сънивейл в Силициевата долина на щата Калифорния, международен бизнес и инвестиционен форум. Проявата е озаглавена "Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация" по Оперативна програма на ЕС "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. Събитието е насочено към секторите "Аутсорсинг" и "Информационни технологии" и е част от роудшоу, завършващо на 8 декември в Портланд, щата Орегон.

Водещ лектор е Райън Фишър – бивш вицепрезидент на Bank of America, който в момента работи в България като главен изпълнителен директор на Hill City Global Sofia. Той ще запознае аудиторията с българската бизнес и стартъп среда. 

Още от категорията

Атанас Пеканов

Въвеждането на еврото ще намали лихвите по кредитите

С приемането на еврото страната ни ще повиши кредитния си рейтинг и това ще доведе до намаляване на лихвите по кредитите, заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов, подчертавайки, че навлизаме в цикъл, в който..

публикувано на 28.01.23 в 11:12

Френска инвестиция в производството на цилиндри създава 100 работни места в Кърджали

С церемония в Кърджали беше открита нова френска инвестиция на стойност от 15 млн. лв. за третото поред разширение на завода на компанията „Серта България“. С инвестицията се разкриват нови 100 работни места. "Това сътрудничество е един от..

публикувано на 25.01.23 в 14:44

За година инфлацията доближи цените в България до средноевропейските

Разходите на българските домакинства са нараснали драстично. За една година сумата за издръжка на 3-членно семейство се е увеличила с  366 лв. и необходимият нетен месечен доход достига 2432 лв. Вече са нужни 203 лева повече спрямо 2021 г. за издръжката..

публикувано на 24.01.23 в 12:20